Podotherapeut: voorkom (turn)blessures

Podotherapeut: voorkom (turn)blessures

Podotherapeut David Müskens vertelt

Gymnastische sporters vragen veel van hun lijf. Dat is prima. Maar soms geeft het lijf toch een bepaald signaal af. Dat het even teveel is of dat je te eenzijdig belast. Vaak uit zich dit in een blessure. Podotherapeut David Müskens legt uit hoe je dit kan voorkomen:

David müskens podotherapeut, voorkom blessures
Podotherapeut David Müskens

Wanneer er sprake is van een klacht aan de voet, knie, heup of lage rug is het mogelijk dat een podotherapeut jou kan helpen. De reguliere podotherapeut maakt dan een inlegzool voor in je dagelijkse schoenen. Maar jij als (top)turner hebt juist last IN de turnhal. Als je juist niet jouw dagelijkse schoenen draagt.

Voorkomen turnblessures

Een voorbeeld zijn hielklachten ten gevolge van Morbus Sever. Hierbij is sprake van een geïrriteerde groeischijf, omdat de hielen veel harde klappen krijgen te verduren tijdens het sporten. Dit komt omdat gymnastische sporters vaak hypermobiel zijn.

Hypermobiel is handig bij het turnen, maar doordat de bewegingen in de gewrichten erg ruim zijn, zorgt dit ook voor een enorme trekkracht aan spieren en banden. Dit kan leiden tot pijn aan de peesplaat onder de voetboog (fasciitis plantaris) of last van de achillespezen, knie- of enkelbanden.

Product voor turnsporters

Daarom heb ik als als podotherapeut mijn turnachtergrond gebruikt heb om een zooltherapie te ontwikkelen speciaal voor in turnschoenen. Die ontworpen is om de impact van de harde klappen te verkleinen en je voet optimaal te ondersteunen. Speciaal voor top en recreatie turners vanuit alle acrobatische sporten. Zodat jouw blessure je niet hoeft te remmen in jouw sport.

Ben je nieuwsgierig of dit jou ook kan helpen? Meer informatie is te vinden op: www.turnpodotherapie.com

David Müskens is onder andere podotherapeut van beroep. De turnsport speelt een belangrijke rol in zijn leven. Hij heeft vroeger zelf altijd geturnd en is uitgekomen op Nederlandse kampioenschappen. Ook is hij werkzaam geweest als eerstegraads sportdocent op de sportacademie en heeft hij turnselectiegroepen mogen trainen. David werkt nu tien jaar als therapeut en behandelt wekelijks diverse (top) gymnasten uit het hele land

voorkom turnblessures
www.pixabay.com

Wil je meer blogs van experts lezen?

Volg en like effectief sporten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.