Wie ben ik?

“Ik ben erg onder de indruk van haar trainingsmethode en manier van coachen”

Elle van dijk, student sport en bewegen


Archief KNHS


Welkom!

Wat leuk dat je meer over mij wilt weten. Op deze pagina vind je een algemene samenvatting over mijzelf als professional, als persoon en als coach.

Als professional werk ik nu docent en onderwijsontwikkelaar bij Profundum academy. Ook werk ik als bekkenfysiotherapeut bij het Profundum instituut. Daarnaast schrijf ik regelmatig voor blogs en artikelen voor diversen websites en tijdschriften, geef ik regelmatig workshops en (internationale) voltige clinics en heb ik een eigen boek op de markt.
Mijn vooropleidingen zijn; academie lichamelijke opvoeding (1e graads docent), HBO-bachelor fysiotherapie en master bekkenfysiotherapie (MSPT). Daarnaast heb ik verschillende cursussen gedaan zoals; aerobicinstructrice, buitensportbegeleider, fitnessbegeleider en instructeur wedstrijdsport voltige. Afsluitend heb ik een Cambridge certificaat voor Advanced English.“Als coach zou je een katalysator moeten zijn in iemands eigen proces” 

Roos Hanemaaijer

Als persoon ben ik een familie mens; mama en echtgenoot. Ik hou van sport en bewegen en werk ook graag met paarden en mensen. Zelf doe ik tegenwoordig voornamelijk aan Yoga. Mijn gezin is het belangrijkste in mijn leven en mijn dagelijkse inspiratie. Verder vind ik het leuk om een katalysator te zijn in de ontwikkelprocessen van mensen om mij heen. Dit geld zowel voor mijn naasten, als voor studenten, pupillen en collega’s. Als ik iets doe, doe ik het voor 200%. Daarom doe ik alleen dingen die bij mij passen. Ik ben creatief, barst van nieuwe ideeën en creëer graag nieuwe kansen. Ik haal graag het beste uit iedereen. En daarom waardeer ik vooral oprechtheid, alleen dan komen we samen verder!

             Fotograaf: Joyce van Galen

Als coach ben ik streng maar rechtvaardig. Ik geloof in ouderwets hard werken als je iets wil bereiken, maar dan wel in samenspraak met de sporter. We moeten het ten slotte samen doen! Aan energie verspillen heb ik een hekel aan, dus ben ik altijd op zoek naar betere trainingsmethoden. Ik vind het belangrijk dat mijn sporters zich goed voelen, vol vertrouwen zijn en het plezier in de sport behouden. Ik ben allergisch voor sporters die niet willen werken of geen respect hebben voor mij als coach. Ik vind dat ik de sporters in hun ‘eigenheid’ moet respecteren, maar dat geldt ook andersom. In mijn mening en ervaring volgen de goede resultaten dan vanzelf.

“Always pushing harder, because she believed in me”

Lambert Leclezio (World champion vaulting)

Successen binnen de sport:

als atleet:

 • 1998-2002 Nederlands kampioen voltige, team klasse zwaar
 • 2005 en 2006 Nederlands kampioen voltige, solo klasse zwaar
 • 9e plaats op het WK voltige in Mannheim 2000, seniorenteam
 • 1e plaats CVI Saumur 2002, seniorenteams
 • deelname als senior op het WK Mannheim 2000 (team & solo), WEG Jerez 2002 (team), EK Brescia 2005 (solo), WEG Aachen 2006 (solo)

als trainer:

 • 6e plek EK junioren Pezinok 2013, solo mannen (ook als longeur)
 • 1e plek CVI Deurne 2013, solo klasse mannen junior (ook als longeur)
 • 6e plek WK Normandië 2014, solo mannen senior (ook als longeur)
 • reservekampioen NK voltige 2014, solo klasse B (ook als longeur)
 • 4e plek WK junioren Ermelo 2015, teams
 • 2019 Nederlands kampioen voltige, teams klasse junioren

“Een goede coach heeft respect voor wie de sporter is en voor wat deze nodig heeft. Maar verwacht dit ook terug”

Roos Hanemaaijer

WEG 2014